se & göra

salmon, fish, jump

FISKE

I närheten av Umfors finns fiskevårdsområdena Överumans FVO och Klippens FVO inom vilka fiske efter öring är framgångsrikt. Fiskekort och utrustning kan man lösa hos Gränslöst i Umfors.

I fiskevatten runt oss finns bara ädelfiskar av slaget Öring & Röding. Längre österut finns även Kanadaröding.

Guidade turer!

Vi erbjuder även guidade turer i området året om. Vi ordnar med spön om ni behöver det och och hjälper Er komma igång. Vi kan tillaga lunch och borra hål i isen. Vintertid kan vi även åka skoter.
Kontakta oss för mer information camp@umfors.se

Överumans FVO
Området består av bl.a av sjön Överuman och Umeälven. Fiskevårdsområdets början är markerad med en skylt, cirka 500 meter ovanför Märkesforsen. Fiske på öring öven röding är vad som erbjuds i vatten, en mycket vacker attraktiv fisk. God dessutom.

Från Överumans utlopp löper en 5 km lång älvsträcka (Umeälven) ner till Klippens fiskevårdsområde.

Klippens FVO
Området sträcker sig från Syterbäckens utlopp till gränsen ovanför Märkesforsen. Fiskesträckan är ca 6 km. Två broar gör området lättillgängligt på båda sidor om Umeälven. Älven följer i stort sett E12:an. Det är en varierande älvsträcka med forsar, sel och bäckar. Här finns 11 vindskydd med utedass.

Märkesforsen, Kvarnforsen och Strucka är mycket fina och pålitliga ställen där det fångas många stora fiskar varje år. Främst fiske på öring och många sträckor lämpar sig för flugfiske.

Tärnasjön
Det finns lika många fiskevatten som fiskehistorier kring Umfors. Sommarleder till Tärnasjön är några mil att vandra. På vintern åker vi med fördel skoter och passerar även Jeristugan och Glimmerstugan på väg upp. Även Jeriträsk har vackra men svårfångade fiskar…


snowmobile, lapland, snow

skoter

I Umfors finns fantastiska möjligheter att med skoter ta sig till platser som man inte når så lätt på skidor. Du kan köra skoter direkt från Campingen och iväg. Det finns en tankstation nedanför campingen ca 500m med Diesel & bensin. Här finns även leder och lättillgängliga utflyktsmål i de flesta vädersträck. Ta gärna skotern ut till en fiskesjö och pimpla i lugn och ro.
Kom ihåg att ta hänsyn till varandra, om vi ska kunna behålla vår unika natur och vildmark.

Guidade turer!
Vi erbjuder även guidade turer för dig med eller utan skoter. Om du vill köra själv behöver du AM kort eller körkort för bil från ditt hemland. Välj på halvdag eller heldag. Med eller utan fiske och lunch mm. Vi anpassar efter era behov och viljor. Kontakta oss för mer information camp@umfors.se

Lös ledbevis!
Du som köper ledbevis medverkar till ledunderhåll och säkrare skoterkörning i fjällen, och i priset ingår skoterkartan. Ledbevis kan man lösa på Gränslöst i Umfors.

Vandring

Ta en topptur till Braket i Umfors. Brakets topp, 870 m.ö.h är lätt att nå via stigen i nordvästra änden av Umfors. Lagom och lämplig topptur för barnfamiljen. Stigen startar på västra sidan av dammen i nordvästra änden av Umfors, och går sydväst mot kalfjället. Det finns en skylt som det står ”Braket” på där stigen börjar. Vandringen är på cirka 6 km tur och retur, stövlar eller vattentäta kängor rekommenderas. Stanna till vid tjärnen på väg upp för att fika, sola och njuta av den underbara utsikten. Glöm inte kameran, turen bjuder på fantastiska vyer i alla väderstreck.

Guidade turer!
Vi erbjuder även guidade turer i området. Sommar- och vintertid med eller utan snöskor. Vissa årstider kan vi även cykla Fatbikes, En mountainbike med breda däck på lederna i området. Kontakta oss för mer information camp@umfors.se

 

Skidåkning

Området i direkt anslutning till campingen erbjuder fantastiska omgivningar perfekta för toppturer eller turskidor. Många toppar är omskrivna som en av Sveriges bästa toppturer. Du kan skida direkt från campingen och vidare ut på fjällen.

En liten bit från Umfors hittas ett av norra Sveriges största skidområden, Hemavan Tärnaby. Två orter i Lappland som bjuder på skidåkning för alla nivåer. Hemavans skidområde har totalt 10 liftar, 29 nedfarter, 3 barnområden, en snowpark och en Skicross-Arena. I Hemavan finns även ett brett utbud av restauranger däribland det arkitektoniska mästerverket Björk –Topprestaurang & Fjällbar.
I Tärnaby finns 5 liftar och 13 nedfarter däribland de kanske mest mytomspunna nedfarterna – Ingemarbacken och Anjabacken. Här finns även lättare backar för nybörjare, en retropark och stora friåkningsområden. Mer om skidåkningen i Hemavan Tärnaby hittas på www.hemavantarnaby.com

Guidade turer!
Vi erbjuder även guidade turer i området året om. Vi ordnar även med skidhyra och hjälper Er komma igång.
Kontakta oss för mer information camp@umfors.se

kayak, canoe, kayaking

fler aktiviteter

Området kring Umfors lämpar sig även för (beroende på säsong) långfärdsskridskor, landsvägs-, gravle och MTB-cykling, kajak- och kanotpaddling, isklättring, isbad (nästan även på sommaren) samt svamp- och bärplockning. Du kan ju såklart även bada året om om du törs! Det finns fina utflyktsmål året om för olika fjällbadsupplevelser.

Utflyktsmål

Utflykterna är många och finns både lokalt samt i Norge. Mer information kan fås från Turistinformationen 0954-10450.

service

Gränslöst – en butik med livsmedel och outdoor, Modigt – en butik med mode för både dam & herr samt Umforsgården – med fjällnära boende för privatpersoner och företag. Sedan 2020 finns dessutom här helt ny stor och fin camping genom den moderna fjällcampingen Umfors Camping.

BOEnde

Om Ni behöver boende finns Umforsgården att hyra bredvid campingen. Se mer på garden.umfors.se

Hitta Umfors Camping -Naturnära fjällcamping på Spottocamp.com