sugen på att boka?

Vill ni stå under längre tid eller bara ett kortare besök? Dygn kan du boka onlie nedan, du får en kod och kan komma när du vill.

Säsong- & årsplatser erbjuder vi också! Kom förbi eller kontakta oss så berättar vi mer.

Om Umfors camping

Under 2016/17 påbörjades arbetet med den helt nya Vinter- och sommarcampingen i UMFORS Hemavan/Tärnaby Fjällen!

Campingen innehåller ett 400 m2 stort servicehus. Wifi och 16 A till varje plats, storlekar från 100m2. En modern camping med fantastiskt läge. 16km till slalombackarna, 1km till röding pimpling, skoterleder direkt i anslutning till campingen, fjäll på farstukvisten och gemenskap.

Umfors Camping är en nybyggd camping. På sikt kommer vi erbjuda cirka 140 platser för både lång- och korttidshyra. Platserna är väl tilltagna och mäter 100 m2 det finns 16A-ström till alla platser. Här hittas ett stort servicehus med fokus på Service. Flera bastus, stort välutrustat kök, vardagsrum och TV-rum. Det finns naturligtvis även en stor uteplats med magisk utsikt över fjällen. 

Vi vill att både Din och kommande generationers vistelse hos oss ska vara hållbar i längden. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete i vår handlingsplan. Klicka på länken för att läsa mer om detta, Hållbart!

modernt servicehus

Centralt placerad på campingen, nära för alla, ligger servicehuset. Här finns familjerum med dusch och skötbord, flertalet toaletter samt herr- respektive damavdelning. På avdelningarna finns både egen samt gemensam bastu. Flera duschar och toaletter. Damerna har extra mycket speglar men både herr och damsidan har hårfön. I köket finns två induktionsspisar med pyrolysugnar med varmluft, microvågsugnar, kylskåp, diskmaskin samt fem diskhoar. Köksgrupper för 20personer, porslin och utsikt över fjällen.
I tvättstugan finns en självdoserande miljövänlig tvättmaskin och torktumlare. Maskinerna är snabba och avsedda för campingar. Det finns även ett stort torkrum med avfuktare för torkning av skoterkläder mm.

bastu med fantastisk utsikt

I den gemensamma bastun för både damer och herrar kan Ni prata igenom dagens strapatser och planera morgondagens. Med direktutgång till altanen och utsikt över bergen Brakkon & Gemken hoppas vi vistelsen blir till den bästa! Med ett kraftigt 13kw aggregat kan Ni snabbt få upp temperaturen på bastun, håll koll på tiden med timglaset på väggen. Bastun är öppen dygnet runt.

Stanna hur länge du vill

Umfors Camping erbjuder platser för både helår samt dygn. Varje plats är minst 100m2 och alla har ström. Vissa platser är öppna för korttidshyra och andra bara för långtidsgäster. Koder till ström, huset mm får du vid bokningen. Det finns gratis WiFi över hela området, grillplatser och leder. Livsmedel, kläder och outdoor finner du på gångavstånd (300m) i butiken Gränslöst. Husdjur är välkomna.

stora generösa gemensamma ytor.

Förutom de generösa ytorna som fjällen innebär finns Tv rum med modern utrustning och stor soffa. Många stolar inomhus och utgång från både kök och vardagsrum till solaltanen. Här sitter du och äter mat eller bara njuter.

spiketelt

Om du bokar en årsplats får du även bygga ett så kallat Spiketelt som det heter i Norge. Kan kanske översättas till Friggebod på svenska. En byggnad som gör att din husvagn blir ännu mer som en stuga. Du får även bygga en carport över vagnen. (bifogar bilder Eller om du har trevligare?) Tillstånd söker du hos Storuman Kommun.

Mer information om bestämmelser kring spiketelt i Storumans kommun hittas deras hemsida samt i bilden här. 

 

Regler-Storumans-kommun

sugen på att boka?

Vill ni stå under längre tid eller bara ett kortare besök? Välkommen.

Projektet är delfinansierat genom
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.
Hitta Umfors Camping -Naturnära fjällcamping på Spottocamp.com